Ajax wint generale tegen Benfica

Ajax heeft de voorbereiding afgesloten met een 1-0 overwinning op Benfica in het Estádio da Luz in Lissabon. De Amsterdammers pakten daarmee de Eusébio Cup, voor het eerst zonder de in januari overleden legende.

Landskampioen Ajax trad aan in de formatie die volgende week mogelijk ook aan de aftrap verschijnt in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle. WK-gangers Jasper Cillessen, Joël Veltman en Daley Blind ontbraken nog vanwege hun vakantie.

Kenneth Vermeer stond op doel, Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn, Niklas Moisander en Nicolai Boilesen vormden de verdediging en aanwinst Nick Viergever stond op het middenveld naast Davy Klaassen en Lucas Andersen. Ricardo Kishna, de nieuwe spits Arkadiusz Milik en Lasse Schöne stonden voorin. Thulani Serero ontbrak vanwege lichte liesklachten.

Kishna scoort

Ajax was in de eerste helft de betere ploeg en opende vier minuten voor rust de score via Kishna. De linksbuiten werkte zich langs César, leek het duel toch te verliezen, maar kreeg nog een voet tegen de bal. Doelman Artur redde, Kishna kreeg de bal terug, ging door, zette voor en via César verdween de bal in het doel.

In de tweede helft wisselde Benfica veel en bleef Ajax grotendeels in dezelfde samenstelling spelen. Met Ola John als een van de nieuwe spelers was de thuisploeg na rust gevaarlijker.

Vermeer stopt strafschop

Na een overtreding van Nick Viergever op Franco Jara kreeg Benfica in de slotfase een strafschop. De Argentijnse spits ging zelf achter de bal staan en zijn inzet werd gepakt door Vermeer. Ola John kreeg vlak voor tijd ook nog een enorme mogelijkheid, maar zijn schuiver miste snelheid.

Eerder op zaterdag speelde de tweede keus van Ajax op het trainingscomplex van Benfica een oefenduel met Jong Benfica. Door goals van Richairo Zivkovic en invaller Anwar El Ghazi (2x) nam Ajax een 3-1 voorsprong, maar de Portugezen wonnen met 4-3.