NOS SportAangepast

Martina bewaart explosie voor EK

Churandy Martina is vandaag voor de vierde keer op rij Nederlands kampioen geworden op de 100 meter. De sprinter uit Curaçao liep met 10.13 zijn beste seizoenstijd. Genoeg voor een brede glimlach: "Ik ben op de goede weg".

Martina won de race, maar eigenlijk ook weer niet. Voor het eerst liet de Atletiekunie buitenlanders buiten mededinging toe bij de NK atletiek. De bond wil zo het deelnemersveld uitbreiden en sterker maken. In de finale van de 100 meter deed zich dan ook een vreemde situatie voor.

James Dasaolu was sneller

De Brit James Dasaolu was sneller (10.12), maar Martina werd uitgeroepen tot Nederlands kampioen. "De eerste keer dat ik dit meemaak. Ik heb veel klachten gehoord van andere atleten. Wij kunnen niet naar hun kampioenschappen, maar zij lopen wel bij ons. Maar goed, het is een regel van de Atletiekunie. Het is gek om tweede te worden en toch te winnen."

Martina kampt al geruime tijd met spierblessures en ging nog niet voluit in het Olympisch Stadion. Het vizier is gericht op de EK, die op 12 augustus in het Zwitserse Zürich van start gaan. "Daar moet ik het doen. Hier was het nog een beetje kijken hoe het gaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl