Luchtbrug naar Oekraïne blijft

De commandant van de vliegbasis Eindhoven vermoedt dat er deze week nog één of twee vluchten met kisten uit Oekraïne in Eindhoven landen. "Ik weet vrijwel zeker dat vandaag niet de laatste ceremonie was."

Johan van Soest zegt tegen Omroep Brabant dat er vermoedelijk deze week nog een keer ceremonie is, misschien wel twee keer. "Daarnaast worden niet alleen stoffelijke overschotten hiernaartoe gebracht, ook voor het onderzoek moeten dingen vervoerd worden."

Zo wordt er een heftruck naar Charkov gebracht, zegt Van Soest. "Ook moeten er natuurlijk mensen naar Oekraïne gebracht worden, die daar het onderzoekswerk gaan doen."

Wrakstukken

Van Soest sluit bovendien niet uit dat er wrakstukken van vlucht MH17 naar Nederland gevlogen worden. De eerste prioriteit was het terugbrengen van slachtoffers en hun bezittingen.

De C-130 Hercules van de Nederlandse landmacht en een Australisch vliegtuig zullen de komende dagen een luchtbrug vormen tussen Eindhoven en Charkov. De twee vliegtuigen zullen elk twee keer per dag heen en weer vliegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl