NOS SportAangepast

Waterpolosters trots op zilver

De Nederlandse waterpolosters verloren in Boedapest de EK-finale met 10-5 van Spanje, maar waren toch tevreden. "De teleurstelling overheerst", zei bondscoach Arno Havenga. "Maar ik heb net tegen de meiden gezegd dat we in twee weken tijd zilver hebben gewonnen. Ik ben trots op ze. We hebben een heel goed toernooi gespeeld."

Over de nederlaag in de eindstrijd was Havenga duidelijk: "We waren niet goed genoeg en misten scherpte en overtuiging. Alle vechtlust die ik de afgelopen dagen heb gezien, was vandaag niet helemaal aanwezig. Dan leg je het af tegen de wereldkampioen, zo simpel is het."

"Mogelijkheden oneindig"

"Natuurlijk zijn we een beetje teleurgesteld", sprak aanvoerster Yasemin Smit. "Maar Spanje was vandaag het betere team. Ik ben heel erg trots op de meiden. Het goede gevoel komt straks wel weer. Want tweede, dat hadden we in het begin van het jaar misschien helemaal niet verwacht."

Voor Sabrina van der Sloot is dit EK nog maar het begin. "We hebben afgelopen jaar keihard getraind en samen een doel gesteld", zegt ze. "Dat is het halen van de Spelen in Rio. Dit EK is wat dat betreft een hele goede stap. De mogelijkheden zijn oneindig. We blijven keihard trainen en gaan ervoor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl