NOS SportAangepast

WK-goud Laura Smulders op tijdrit

Laura Smulders heeft tijdens de WK BMX in Rotterdam de wereldtitel op de tijdrit veroverd. De 20-jarige Nijmeegse was in Ahoy met 27,449 net iets sneller dan de Australische Caroline Buchanan ( +0,022) en de Colombiaanse Mariana Pajon (+ 0,104).

Smulders had in de kwalificaties de tweede tijd neergezet. Nadat ze in de superfinale de beste tijd gereden had, moest alleen Pajon nog de baan op. De titelverdedigster maakte echter al snel een foutje en kon daardoor de tijd van Smulders niet meer verbeteren

"Dit is echt gaaf", jubelde Smulders. "Ik zei altijd dat de tijdrit niet echt mijn sterkste punt was, maar dat klopt niet, want het is toch een sterk punt. Het was echt een goed rondje van mij."

De Nederlandse mannen konden zich niet in de strijd om de medailles mengen. Jelle van Gorkom klokte de elfde tijd en Ivo van der Putten werd zestiende. De Australiër Sam Willoughby pakte in 24,757 het goud. De Amerikaan Corben Sharrah (+ 0,062) en de Fransman Joris Daudet ( +0,167) waren respectievelijk goed voor zilver en brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl