NOS WielrennenAangepast

Debusschere wint in Wallonië

De Belgische wielrenner Jens Debusschere heeft zaterdag de eerste etappe gewonnen van de Ronde van Wallonië. De 24-jarige renner van Lotto-Belisol, drager van de Belgische kampioenstrui, won na bijna 148 kilometer de massasprint in Tournai.

Achter Debusschere eindigde zijn landgenoot Gianni Meersman (Omega Pharma - Quick-Step) als tweede, de Spaanse wielrenner Juan José Lobato (Movistar) kwam als derde over de streep. Theo Bos (Belkin) moest genoegen nemen met de negende plaats.

Debusschere mag zondag in de leiderstrui rijden. De Ronde van Wallonië, die vooraf al werd gedevalueerd door het afhaken van de Belgische publiekstrekkers Tom Boonen (geblesseerd) en Philippe Gilbert (ziek), bestaat uit vijf etappes. Vorig jaar won Greg van Avermaet, dit jaar actief in de Tour de France, het eindklassement.