NOS SportAangepast

Haase uitgeschakeld in Gstaad

Robin Haase is er niet in geslaagd om net als vorig jaar de finale van het ATP-toernooi in Gstaad te bereiken. De Hagenaar, bij de laatste acht nog te sterk voor titelhouder Michail Joezjny, verloor in de halve eindstrijd met 3-6, 6-7 (4) van Juan Monaco.

Het treffen in de Zwitserse Alphen werd bijna vier uur uitgesteld vanwege regen. Ondanks het oponthoud kende Haase een prima start tegen de Argentijn, die op de wereldranglijst 54 plaatsen lager staat (51 om 105).

De 27-jarige Hagenaar liep in rap tempo uit naar 3-0, maar de snelle Monaco nam daarna het initiatief. Hij bepaalde het tempo in de rally's, dwong Haase ver terug achter de baseline en pakte met liefst zes games op rij de set.

Veelbelovend

Ook in de tweede set was de start van Haase veelbelovend. Hij kwam op 2-0, maar Monaco repareerde direct de schade. In de tiebreak had hij al gauw een minibreak te pakken. Haase werkte het eerste wedstrijdpunt van Monaco nog weg, maar zag op het tweede matchpoint zijn backhand buiten de lijnen eindigen.

Tijdens de editie van 2013 was Haase nog verliezend finalist in Gstaad. Ondanks zijn halve finaleplaats zal de Hagenaar dus toch plaatsen inleveren op de wereldranglijst. Voor Monaco, die het afgelopen jaar gehinderd werd door een polsblessure, is het zijn eerste finale sinds Kitzbühel vorig jaar.

Kitzbühel

Aankomende week staat voor Haase het toernooi van Kitzbühel op het programma. Haase won dat toernooi in 2011 en 2012 en strandde er vorig jaar bij de laatste vier. In de openingsronde speelt Haase tegen de Italiaan Paulo Lorenzi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl