NOS NieuwsAangepast

Politiechef Amsterdam leidt id-team

De Amsterdamse hoofdcommissaris Aalbersberg gaat de identificatiemissie in Oekraïne leiden. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie bekendgemaakt.

Aalbersberg gaat het team leiden dat op de rampplek zoekt naar menselijke resten en bezittingen van de slachtoffers. Ook de veertig marechaussees die gisteravond naar Oekraïne vertrokken vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Het team dat uitzoekt wat er precies is misgegaan, valt niet onder zijn leiding.

Aalbersberg is al in Oekraïne. Hij heeft vandaag overleg gevoerd met lokale autoriteiten.

Persconferentie

Het Landelijk Team Forensische Opsporingen (LTFO) heeft voor zover bekend vandaag geen onderzoek kunnen doen in het gebied waar vlucht MH17 neerkwam. De veiligheid in het gebied kon niet worden gegarandeerd, doordat het Oekraïense leger er vecht met separatisten.

Vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd zal het LTFO een persconferentie houden in Charkov. Het is nog niet bekend wat daar zal worden besproken.

Vanmiddag landden op vliegbasis Eindhoven de voorlopige laatste vluchten uit Oekraïne met slachtoffers. In totaal zijn 227 kisten met stoffelijke overschotten overgebracht naar Nederland voor identificatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl