NOS SportAangepast

Verspringrecord voor Schippers

Atlete Dafne Schippers heeft op de NK atletiek in Amsterdam het Nederlands record verspringen verbroken. Schippers sprong 6,78 meter, drie centimeter verder dan het oude record. Dat record van 6,75 meter stond sinds 1 augustus 1996 op naam van Sharon Jaklofsky.

EK-limiet

Schippers noteerde de afstand in haar vijfde poging en won daarmee goud, voor Valentine Kortbeek en Anouk Vetter. Schippers' vierde sprong was met 6,63 ook al heel ver. De 6,78 is ook nog eens ruim over de limiet voor de EK in Zürich (6,55), maar daar zal Schippers toch niet meedoen bij het verspringen. De veelzijdige atlete concentreert zich bij de Europese kampioenschappen op de 100 en 200 meter, de sprintafstanden waarop ze deze zomer ook al de Nederlandse records verbeterde.

In vorm

Schippers scherpte deze zomer ook al het Nederlands record op de zevenkamp aan tot 6545 punten. "Ik ben erg in vorm. Ik voel dat ik heel belastbaar ben. Het verspringen gaat ook goed in combinatie met de sprintnummers. Je neemt die snelheid mee", zei de atlete na haar recordsprong.

De Utrechtse was wel getergd door de jury, die tot twee keer toe fouten maakte bij het opmeten van haar sprongen. Schippers kreeg na haar vierde poging zelfs een herkansing, omdat het meetsysteem helemaal was uitgevallen. "Daar baalde ik van, want het was ook een verre sprong", vertelde Schippers. "Het maakte me kwaad, maar soms kan dat heel goed werken bij mij. Zoals nu dus."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl