NOS NieuwsAangepast

Hulpverlener in Gaza gedood

Een vrijwilliger van de Palestijnse Rode Halve Maan is gisteren omgekomen in de Gazastrook door een aanval. Samen met andere hulpverleners probeerde hij gewonden te evacueren in ambulances, maar kwam onder vuur te liggen.

Drie hulpverleners raakten gewond, van wie een ernstig. Die moest vanwege de gevaarlijke situatie in kritieke toestand worden achtergelaten. De hulporganisatie gaat ervan uit dat hij ook is overleden.

Diep geschokt

Het Nederlandse Rode Kruis, een zusterorganisatie van de Palestijnse Rode halve Maan, heeft vandaag geschokt gereageerd op het incident. "Het aanvallen van ambulances, ziekenhuizen en medisch personeel is een serieuze schending van het oorlogsrecht", zegt Jacques de Maio, hoofd van de delegatie van het Internationale Rode Kruis in Israël en de Bezette Palestijnse Gebieden.

Het Rode Kruis roept alle partijen op om de medische sector met rust te laten. "De vrijwilligers van de Palestijnse Rode Halve Maan proberen midden in het oorlogsgeweld levens te redden. Dit geweld moet stoppen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl