NOS NieuwsAangepast

Families MH17 willen stichting

Enkele nabestaanden van MH17-slachtoffers zijn van plan een stichting voor lotgenoten op te richten. Ze hebben hierover advies ingewonnen bij de Stichting Herculesramp.

Bij de Herculesramp in 1996 kwamen 41 mensen om toen het transporttoestel waarin ze zaten neerstortte bij Vliegbasis Eindhoven en in brand vloog.

Volgens voorzitter Peter Kempen van Stichting Herculesramp vertonen de vliegrampen grote overeenkomsten. Zo zegt hij bij Omroep Brabant dat de ramp in beide gevallen "onnodig" was, en niet het gevolg van een technische fout.

Verwerking

Een stichting voor lotgenoten heeft een belangrijke meerwaarde, zegt Kempen. Op deze manier weet iedereen wat er speelt. Ook sta je als collectief sterker dan als individu bij het benaderen van organisaties, weet de voorzitter uit ervaring.

Daarnaast helpt het onderlinge contact bij de verwerking van de ramp. "Als stichting organiseren we elk jaar een herdenking. Die wordt ook na achttien jaar nog steeds goed bezocht, dus die behoefte blijft. Als een stichting dit niet doet, zou het niet gebeuren", zegt Kempen tegen Omroep Brabant.

Informeel

Volgens Kempen was het contact met de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp in Oekraïne informeel. Hij kon niet zeggen wanneer de stichting van de grond komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl