NOS SportAangepast

Becker stuit opmars De Bakker

Thiemo de Bakker heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finales van het ATP-toernooi in Atlanta. De Nederlander, die eerder een verrassende zege op de als tweede geplaatste Kevin Anderson boekte, verloor in de kwartfinales van de Duitser Benjamin Becker: 4-6, 2-6.

Na de overwinning van Robin Haase in Gstaad, kon De Bakker ervoor zorgen dat twee Nederlanders voor het eerst sinds juli 2004 in dezelfde week de halve eindstrijd van een ATP-toernooi bereikten. Toen waren dat Martin Verkerk en Dennis van Scheppingen in Amersfoort.

Becker, vorige maand verliezend finalist op het ATP-toernooi van Rosmalen, had echter andere plannen. De 33-jarige routinier maakte de hele partij een degelijke indruk en brak zowel in de eerste als tweede set direct de opslag van De Bakker, die daardoor continu achter de feiten aanliep.

Op 4-5 in de eerste set kreeg de 25-jarige Westlander, die als lucky loser een plek in het hoofdtoernooi had verdiend, zijn enige breakpoint van de partij. Met een ijzersterke service poetste Becker dit vlekje weg. In de tweede set was de Duitser op eigen service heer en meester en haalde hij eenvoudig de zege binnen.

"Was allemaal net niet"

Voor De Bakker, die in 2011 in Indian Wells de enige eerdere ontmoeting met de Duitser verloor, was het moment in de eerste set de kans om terug te komen in de partij. "Ik had toen de break moeten plaatsen. Hij speelde een solide wedstrijd, voor mij was het allemaal 'net niet' vandaag", verzuchtte de verliezer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl