NOS NieuwsAangepast

Palestijnen gedood kort voor pauze

Kort voor een gevechtspauze in de Gazastrook zijn achttien Palestijnen van één familie omgekomen door Israëlische beschietingen. Veel anderen raakten gewond. Volgens de Palestijnse autoriteiten zat de familie sinds donderdag vast in haar woning in een dorp in het zuiden van de Gazastrook.

Vanochtend is om 7.00 uur een twaalf uur durende gevechtspauze tussen Hamas en Israël ingegaan. In die periode kunnen hulporganisaties medicijnen, voedsel, water en andere hulpgoederen naar de Gazastrook brengen. Israël gaat wel door met het opsporen en uitschakelen van tunnels tijdens de pauze.

De straat op

Meteen na het begin van de gevechtspauze gingen veel mensen de straat op. Sommigen liepen naar hun woning om de schade door de Israëlische aanvallen te bekijken. Ook stonden mensen in de rij bij de bank om geld op te halen en nieuwe goederen te kunnen inslaan. Verder vinden er reparaties plaats aan het elektriciteitsnetwerk en waterleidingen.

Sinds het begin van de Israëlische operatie "Beschermende Rand" zijn meer dan 880 Palestijnen omgekomen in de Gazastrook, het merendeel burgers. Aan Israëlische kant kwamen zeker 34 militairen om het leven en twee burgers.

Gisteravond wees Israël een voorstel van de Amerikaanse minister Kerry voor een wapenstilstand af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl