NOS NieuwsAangepast

Ebola verspreidt zich naar Nigeria

Het dodelijke ebola-virus heeft zich verspreid naar Nigeria. Een besmette man uit Liberia reisde per vliegtuig naar Nigeria en overleed daar. Het is niet duidelijk hoe hij aan boord kon komen, want grensverkeer wordt streng gecontroleerd.

De man heeft het virus waarschijnlijk in Liberia opgelopen na contact met zijn zus. Zij is ook overleden aan de gevolgen van het virus.

Vlak na aankomst in Nigeria ging de 40-jarige man in quarantaine en overleed een paar dagen later in de stad Lagos. Die is met zo'n 14 miljoen inwoners de op één na grootste stad in Afrika.

Het is niet duidelijk of de Liberiaan tijdens de vlucht naar Nigeria meer mensen heeft besmet. Alle andere passagiers die met hem in het vliegtuig hebben gezeten, worden onderzocht.

WHO

Ebola verspreidt zich snel en is erg besmettelijk. Nigeria is een dichtbevolkt land en daarom kan een grote uitbraak van het virus catastrofaal zijn.

Het virus is in vier Afrikaanse landen opgedoken: Sierra Leone, Liberia, Guinee en nu dus ook in Nigeria. Meer dan duizend mensen zijn besmet geraakt. Honderden van hen zijn overleden.

Hulporganisaties maken zich zorgen over de uitbraak. Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO is het virus niet onder controle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl