NOS NieuwsAangepast

Poetins intimi op zwarte lijst EU

Het hoofd van de Russische geheime dienst FSB, Aleksandr Bortnikov, is één van de personen die door de nieuwe sancties van de Europese Unie worden getroffen. Hij is een vertrouweling van de Russische president Poetin.

Een andere belangrijke adviseur van Poetin, secretaris van de Russische Veiligheidsraad Nikolai Patroesjev, staat ook op de lijst.

Net als het hoofd van de Russische buitenlandse inlichtingendienst, Mikhail Fradkov. En de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov is ook aan de lijst toegevoegd.

"Volksrepublieken"

De EU maakte gisteren bekend dat er vijftien personen en achttien organisaties waren toegevoegd aan de zwarte lijst, maar het was toen niet bekend om wie het ging. De tegoeden van de personen worden bevroren en ze krijgen een reisverbod.

Ook de pro-Russische separatistenbewegingen "Volksrepubliek Donetsk" en de "Volksrepubliek Loegansk" zijn door de EU toegevoegd aan de lijst. Op de zwarte lijst staan nu 87 namen en 20 bedrijven en organisaties.

De EU neemt de strafmaatregelen vanwege de Russische annexatie van de Krim en de inmenging van het Kremlin in het oosten van Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl