PEC sluit voorbereiding winnend af

Ruim een week voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal heeft bekerwinnaar PEC Zwolle de voorbereiding afgesloten met winst op Hannover 96. De ploeg van trainer Ron Jans versloeg de nummer tien van het afgelopen Bundesliga-seizoen met 2-1 in het Duitse Ilten. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Joselu bracht Hannover in de achtste minuut nog op voorsprong, maar Mustafa Saymak tekende halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker. Aanwinst Ben Rienstra, die overkwam van Heracles Almelo, zette PEC Zwolle kort voor rust op voorsprong.

De stand bleef onveranderd in de tweede helft en daarmee behield Zwolle zijn ongeslagen status in de voorbereiding. De Zwollenaren wonnen onder meer van Sparta (2-1) en PAOK Saloniki (2-1). Alleen tegen het Belgische Mouscron-Péruwelz werd het gelijk (1-1).

PEC treft volgende week zondag landskampioen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Op 20 april dit jaar was PEC in de finale van de KNVB Beker nog met 5-1 te sterk voor de Amsterdammers.