NOS WielrennenAangepast

Primeur Dumoulin in rood-wit-blauw

Tom Dumoulin werd een maand geleden Nederlands kampioen tijdrijden en mag zaterdag eindelijk zijn kampioenstrui aantrekken. De twintigste etappe in de Tour de France is een tijdrit over 54 kilometer van Bergerac naar Périgueux.

"Giant heeft een heel nieuw pak voor mij ontwikkeld", zei Dumoulin na de negentiende rit. "Het is een speciaal pak, sneller en rood-wit-blauw. Daar ben ik trots op. Ik kijk ernaar uit om daar morgen in te gaan starten."

"Als ik maar fris in hoofd ben"

Dumoulin had de afgelopen dagen last van zijn zitvlak. "Elke dag gaat het een beetje beter", lichtte hij toe. "Gister had ik nog een beetje last, maar vandaag ging het al een stuk beter. Hopelijk is het morgen nog beter. Niemand is nu meer fris. Als ik maar fris is mijn hoofd ben, dan zit het goed."

In de tijdritten die Dumoulin eerder dit seizoen reed, blonk hij uit. Hij won de tijdrit in het Critérium International, werd tweede in tijdritten in de Ruta del Sol, de Ronde van België en Zwitserland (2x) en vijfde in de afsluitende tijdrit in de Tirreno-Adriatico. Op 25 juni werd hij in Zaltbommel ook nog Nederlands kampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl