NOS VoetbalAangepast

Drogba keert terug bij Chelsea

Didier Drogba keert terug bij Chelsea. De 36-jarige spits, die in 2012 Chelsea de Champions League bezorgde, tekent bij de Engelse topclub een contract voor één seizoen.

Voor Drogba is het een terugkeer naar de club waar hij een levende legende werd. In 2012 eiste hij in de finale van de Champions League tegen Bayern München de hoofdrol op. Vlak voor tijd maakte Drogba met een kopbal de 1-1 en later schoot hij in de strafschoppenserie de beslissende strafschop tegen de touwen. Het was zijn 157ste doelpunt in 314 wedstrijden voor Chelsea.

Drie landstitels, vier keer FA Cup

Drogba stond acht jaar lang onder contract bij Chelsea en won in die tijd onder andere drie keer de landstitel en vier keer de FA Cup. Maar na het winnen van de Champions League verliet hij de club. De Ivoriaanse aanvaller koos voor een avontuur bij het Chinese Shanghai Shenhua, maar vertrok daar na zes maanden alweer omdat de club de betalingen niet nakwam. Vervolgens tekende Drogba bij het Turkse Galatasaray voor anderhalf jaar. Nu maakt hij transfervrij de overstap naar Chelsea.

Op de website van de club uit Londen zegt Drogba dat de keuze om terug te keren niet zo moeilijk was: "Ik kon de mogelijkheid om opnieuw met José (Mourinho, red.) te werken niet afslaan. Iedereen weet ook dat ik een speciale band heb met deze club, die altijd als een thuis heeft gevoeld."

Trainer Mourinho is blij met de komst van de oude bekende: "Hij komt omdat hij één van de beste spitsen van Europa is. Ik weet hoe hij in elkaar steekt en hij zal niet teren op de geschiedenis die hij al bij de club heeft, Drogba wil nog meer geschiedenis schrijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl