NOS WielrennenAangepast

Majka rijdt criterium in Boxmeer

De Pool Rafal Majka gaat maandag van start in het wielercriterium Daags na de Tour in Boxmeer. Ook de Duitser John Degenkolb en Belkin-renner Bram Tankink zijn aan het deelnemersveld toegevoegd.

Majka is in de Tour de France vrijwel zeker van de bolletjestrui, hij hoeft daarvoor alleen nog te finishen in Parijs zondag. De Tinkoff-renner kon een aantal keer voor eigen succes gaan, na het uitvallen van zijn kopman Alberto Contador. Hij won twee bergetappes.

Nederlandse deelnemers

Met het vastleggen van Tankink komt het aantal Nederlandse Tourdeelnemers dat in Boxmeer start op veertien. Eerder gaven de Belkin-renners Lars Boom, Bauke Mollema, Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk al aan te starten in Boxmeer.

Ook de Giant-Shimano-renners Roy Curvers, Koen de Kort, Tom Dumoulin, Tom Veelers en Albert Timmer, Nederlands kampioen Sebastian Langeveld en Tom-Jelte Slagter (beiden Garmin-Sharp), Lieuwe Westra (Astana) en Danny van Poppel (Trek) rijden mee in het Brabantse criterium.

Nibali

Vicenzo Nibali, vrijwel zeker van Tourwinst, rijdt niet in Boxmeer. Hij stapt op in de criteriums van Stiphout en Surhuisterveen. De ronde in Stiphout wordt dinsdag 29 juli verreden, Surhuisterveen een week later op 5 augustus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl