NOS WielrennenAangepast

Wielrenner berispt voor 'save Gaza'

De organisatie van de Gemenebestspelen heeft de Maleisische baanwielrenner Azizulhasni Awang een officiële waarschuwing gegeven vanwege ongeoorloofde politieke statements. Awang reed donderdag met de boodschap 'save Gaza' op zijn handschoenen. Net als op de Olympische Spelen zijn politieke uitingen op de Gemenebest Spelen niet toegestaan.

Na zijn rit in het Sir Chris Hoy Velodrome liet de Maleisische Awang zijn handen zien aan de camera. Op zijn rechterhandschoen stond het woord 'save', en op zijn linkerhandschoen 'Gaza'. Zijn boodschap was humanitair en niet politiek geladen, schrijft Awang op zijn Facebookpagina.

Mike Hooper, de directeur van de Gemenebestspelen in Glasgow, noemt de actie van Awang "ongepast". "Hij heeft nu een zware waarschuwing gehad. Als hij nog een keer zoiets doet zullen we hem zijn accreditatie afnemen", aldus de directeur. Volgens Hooper heeft Awang veelvuldig zijn excuses aangeboden.

Vandaag, een dag later, verscheen Awang weer op de wielerbaan voor de kwartfinale op de sprint. Dit keer met zwarte handschoenen, zonder tekst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl