NOS NieuwsAangepast

Kisten aangekomen in Hilversum

De 75 kisten die vandaag vanuit Charkov naar Eindhoven zijn gebracht, zijn aangekomen in Hilversum in de Korporaal van Oudheusdenkazerne. Daar zullen de lichamen van de mensen die omkwamen door de vliegramp met de MH17 worden geïdentificeerd.

Bij de ingang van de kazerne stonden veel mensen te kijken. Ook zijn weer veel bloemen neergelegd. Een aantal nabestaanden was aanwezig bij de aankomst van de kisten in Hilversum.

Parkeerplaats vol

De colonne reed over de A2 en A27 die net als gisteren en eergisteren afgesloten was toen de stoet voorbijkwam. Langs de route stonden opnieuw veel mensen. Een enkele parkeerplaats langs de snelweg moest worden afgesloten omdat hij vol was.

Voor de derde achtereenvolgende dag landden rond 16.00 uur twee vliegtuigen, een C-130 Hercules van de Nederlandse Luchtmacht en een Australisch vliegtuig in Einhoven. De kisten werden met veel ceremonieel ontvangen. Minister Dijsselbloem en staatssecretaris Teeven vertegenwoordigden het kabinet.

Er waren een kleine 500 nabestaanden aanwezig. Gisteren waren 200 nabestaanden bij de aankomst, woensdag 1200. Na 1,5 uur was het uitladen klaar en vertrok de stoer naar Hilversum.

227 kisten, 298 slachtoffers

Morgen komen nog 38 kisten naar Nederland. In vier dagen tijd zijn er dan 227 kisten naar Nederland overgevlogen. Bij de ramp kwamen 298 mensen om. De C-130 Hercules vliegt vanavond om 21.00 uur weer terug naar Charkov. Aan boord zijn dan ook de marechaussees die het onderzoeksteam zullen assisteren op de rampplek.

Gisteren konden 74 kisten naar Nederland worden gebracht, woensdag 40.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl