Abvakabo FNV wil uitleg van Estro

Abvakabo FNV wil opheldering van kinderopvangbedrijf Smallsteps. De vakbond vindt dat er bij het faillissement van Estro en de doorstart door Smallsteps sprake is van een overgang van onderneming. Abvakabo FNV vindt er misbruik is gemaakt van het faillissementsrecht.

In een brief vraagt de vakbond aan het bedrijf of dat die mening deelt. In afwachting van een reactie kijkt de vakbond alvast naar verdere juridische vervolgstoppen.

Curator

Ook de curator is kritisch over de gang van zaken rond het faillissement. In het faillissementsverslag schrijft hij dat de Britse investeerder HIG, zowel voor als na het faillissement een cruciale rol speelde.

HIG was voor het faillissement de belangrijkste investeerder van HIG en was ook de belangrijkste investeerder van de beoogde koper Smallsteps. "In zekere zin onderhandelde HIG dus met zichzelf", staat in het faillissementsverslag.

Moeizaam proces

Ook is hij kritisch op het feit dat de directie van Estro voordat hij betrokken werd als stille bewindvoerder, slechts één partij benaderde voor de doorstart. "Wellicht is de centrale rol van HIG binnen Estro groep daar debet aan". Hij zal dat nader onderzoeken.

Ondanks de kritiek en het moeizame proces, heeft de curator toch besloten voor een doorstart door Smallsteps. Hij zegt dat deze optie de beste deal was voor de schuldeisers en dat het vanwege het maatschappelijke belang het beste was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl