NOS NieuwsAangepast

Timmermans vergeet Charkov nooit

Minister Timmermans heeft in de Oost-Oekraïense stad Charkov de forensische specialisten bezocht die op het vliegveld de lichamen klaarmaken voor vertrek naar Nederland. Hij deed dat samen met zijn Australische collega Bishop.

"Onder Nederlandse leiding is een internationaal team van vakmensen belast met deze loodzware, maar nobele taak", schrijft Timmermans op zijn Facebookpagina. "Wat ik hier gezien heb, zal ik nooit vergeten. Mijn dankbaarheid voor wat deze mensen doen, zal nooit overgaan."

De experts in Charkov hebben er de afgelopen dagen voor gezorgd dat de lichamen van de vliegramp naar Nederland getransporteerd konden worden voor identificatie.

Vertrek vliegtuig

Timmermans was na zijn bezoek aan de experts ook bij het vertrek van de Nederlandse Hercules, die een deel van de stoffelijke resten naar vliegbasis Eindhoven vliegt.

Tot nu toe zijn er 114 kisten naar Nederland overgevlogen. Vandaag komen daar 75 bij. De minister zal samen met Bishop onder meer de hal bezoeken waar de kisten met bodybags worden klaargemaakt voor vertrek.

Vandaag zijn twee Nederlandse onderzoekers bij de OVSE aangekomen. Ze zullen onderzoek gaan doen op de rampplek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl