NOS VoetbalAangepast

Van de Looi: jaar voor gevochten

Teleurstelling regeerde donderdagavond in de Groningse Euroborg. Waar FC Groningen in de heenwedstrijd tegen Aberdeen met 0-0 gelijk had gespeeld en de volgende ronde van de Europa League binnen handbereik leek, werd het in eigen huis op een zeer teleurstellende 2-1 nederlaag getrakteerd.

Door de verliesbeurt zit het Europese avontuur van de Groningers er al na twee wedstrijden op. "Er heerst grote teleurstelling", aldus trainer Erwin van de Looi.

"We hadden een aardige uitgangspositie na het doelpuntloze gelijkspel. In de eerste helft was het niet goed genoeg, al hadden we wel onze momenten. We konden ze niet echt kapot spelen en kwamen er door een gebrek aan beweging niet echt doorheen. Daardoor gingen zij zich wat sterker voelen."

Groningen kan nu gaan toeleven naar de seizoensstart op 10 augustus, als het in Deventer Go Ahead Eagles treft. "Hier hebben we dan een heel jaar hard voor gevochten. In de tweede helft hebben we tot de laatste minuut alles gegeven om het om te draaien. We hebben nog twee weken en moeten nu niet in paniek raken. Het samenspel moet nog een beetje groeien."

De Leeuw

Ook Michael de Leeuw, die werd ingebracht om voorin iets te forceren, kon zijn ploeg niet bij de hand nemen. "Iedereen zit er goed doorheen en het was na afloop erg stil in de kleedkamer", aldus De Leeuw, die na een uur een opgelegde mogelijkheid onbenut liet.

"Na twee wedstrijden is het weer klaar en dat is balen. Het is zaak de hoofden weer leeg te maken en richting de competitie te werken. We moeten zorgen dat we opnieuw Europees voetbal halen, zodat we dit volgend jaar kunnen rechtzetten. Als de selectie intact blijft, kunnen we zeker grote dingen gaan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl