NOS NieuwsAangepast

Afgevaardigden VS herdenken MH17

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren de slachtoffers van de vliegramp met Malaysia Airlines vlucht MH17 herdacht. In het lagerhuis van het Amerikaans Congres werd een moment van stilte gehouden.

De herdenking is een initiatief van de afgevaardigden Bill Huizenga en Chris van Hollen die allebei Nederlandse voorouders hebben. "Collega's, met een bloedend hart sta ik vandaag op om ons medeleven te betuigen met het tragische verlies van de levens van bijna 300 mensen aan boord van Malaysia Airlinesvlucht MH17", zei Huizinga.

"3600 slachtoffers"

Hij stond ook even stil bij de nationaliteit van de slachtoffers. "Onder hen waren 193 Nederlanders. Om het in perspectief te zetten, is dat alsof een land als de Verenigde Staten meer dan 3600 mensen verliest", zei Huizenga tegenover tegenover zijn collega's. "Dat is de impact die dat heeft gehad bij onze vrienden in Nederland."

Bill Huizenga en Chris van Hollen zijn ook lid van een groep die bestaat uit 18 Nederlands-Amerikaanse leden van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Eerder deze week stuurde de groep een brief aan de Nederlandse ambassadeur in Washington waarin ze hun medeleven betuigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl