NOS SportAangepast

De Bakker zorgt voor stunt in Atlanta

Thiemo de Bakker heeft in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Atalanta een fraaie zege geboekt op Kevin Anderson, de nummer twee van de plaatsingslijst: 6-4, 7-5. De Bakker, als lucky loser toegelaten tot het hoofdtoernooi, bereikte vorige maand in Rosmalen ook de laatste acht.

Op het Amerikaanse hardcourt had De Bakker (25) de eerste set het beste van het spel. De Westlander had met sterke returns een passend antwoord op de service van de Zuid-Afrikaan en wist daarmee diens grootste wapen onschadelijk te maken. Nadat De Bakker in de beginfase zeven breakmogelijkheden onbenut liet, zorgde een sterke game op 3-3 voor een break op love.

Vanwege regenval werd de partij op 5-3 ongeveer twee uur lang onderbroken. Na de onderbreking leek Anderson, de nummer 17 van de wereld, orde op zaken te stellen. Hij liep in de tweede set uit naar 4-2, maar zag dat De Bakker de achterstand snel herstelde. Na een slordige game van Anderson op 5-5, maakte De Bakker het karwei een game later met een ace af.

Runner-up

Anderson, die pas zijn eerste toernooi speelde sinds Wimbledon, was vorig jaar verliezend finalist in Atlanta. In 2013 moest hij in de eindstrijd in drie sets zijn meerdere erkennen in de Amerikaan John Isner. De Bakker en Anderson stonden één keer eerder tegenover elkaar. Op het gravel van Estoril won Anderson in 2011 in drie sets.

Ondanks zijn plaats bij de laatste acht is De Bakker in Atlanta niet ongeslagen. In de laatste ronde van het kwalificatietoernooi gaf de Nederlandse nummer drie op met een nekblessure. Via een zijdeur werd De Bakker, die al zeker was van een plaatsbewijs op het moment van opgave, als lucky loser alsnog toegelaten.

Voor een plek in de halve finales staat De Bakker, momenteel de mondiale nummer 142, tegenover de Duitser Benjamin Becker (ATP-66).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl