NOS NieuwsAangepast

Franse troepen naar crashsite Mali

Frankrijk heeft militairen gestuurd naar de plek in Mali waar gisteren het vliegtuig van Air Algerie neerstortte. De militairen moeten de plek beveiligen en beginnen met het verzamelen van informatie.

Het toestel verdween gisterochtend van de radar en werd gisteravond door een crisisteam uit Burkina Faso gevonden in de woestijn, op zo'n 50 kilometer van de grens met Burkina Faso. Het toestel stortte neer toen het onderweg was van Ouagadougu in Burkina Faso naar de Algerijnse hoofdstad Algiers. Er waren 116 mensen aan boord, onder wie 51 Fransen.

Slecht weer

De vliegramp vond plaats in slecht weer, tijdens zware onweersbuien.

Aanvankelijk was er onduidelijkheid of en waar het vliegtuig was gevonden. De president van Mali en het crisisteam uit Burkina Faso gaven verschillende plaatsen op, terwijl de Franse minister van Buitenlandse Zaken Fabius zei dat de zoektocht nog niets had opgeleverd.

Er zijn al Fransen troepen actief in Mali. Ze moeten samen met onder andere Nederlandse militairen voor stabiliteit zorgen. Frankrijk stuurde troepen om de moslimextremisten te verdrijven die delen van Mali in handen hadden gekregen nadat een opstand van Toearegs het land in chaos had gestort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl