NOS VoetbalAangepast

FC Groningen nu al klaar in Europa

FC Groningen is in de tweede voorronde van de Europa League uitgeschakeld door Aberdeen. De Schotten wonnen in de Eurtoborg met 2-1 nadat het een week eerder thuis met 0-0 had gelijkgespeeld.

In de levendige beginfase kregen de Groningers twee flinke kansen. Een kopbal van Johan Kappelhof werd van de lijn gehaald door Jonathan Hayes en de doorgebroken Filip Kostic schoot voorlangs. De treffers vielen vervolgens aan de andere kant. Adam Rooney schoot raak vanaf de stip nadat Hayes gewillig was neergegaan in een duel met Eric Botteghin en Niall McGinn trof doel uit de rebound na een boogbal van Rooney op de lat.

Op slag van rust deed Maikel Kieftenbeld wat een aanvoerder betaamt. Hij gaf de Groningers hoop op een wonder door uit een voorzet van Nick van der Velden raak te koppen via de vingers van doelman Jamie Langfield. Het gewenste mirakel bleef na de pauze echter uit.

Veel kansen

Met Jarchinio Antonia en Michael de Leeuw als invallers in de ploeg ging Groningen in de tweede helft op zoek naar de twee treffers die nodig waren om het Europese avontuur een vervolg te geven.

De Leeuw was het dichtst bij succes nadat Van der Velden de bal panklaar bij hem had afgeleverd, maar zijn te slappe inzet werd door Langfield met de voet gekeerd. De Schotse doelman moest ook nog handelend optreden bij schoten van Tjaronn Chery en Botteghin, maar deed dat bekwaam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl