PSV gelijk, Luuk de Jong scoort

PSV heeft donderdag in een oefenduel met Hertha BSC met 1-1 gelijkgespeeld. In de slotfase voorkwam Luuk de Jong met zijn eerste treffer voor PSV een nederlaag. Vier minuten voor tijd kopte hij uit een voorzet van Adam Maher de gelijkmaker binnen.

John Heitinga, die deze zomer Fulham verruilde voor Hertha, had de ploeg van de Nederlandse coach Jos Luhukay in de eerste helft op voorsprong gezet. Zijn ploeg kreeg na een overtreding van Marcel Ritzmaier op Hertha-aanvaller Roy Beerens, die overkwam van AZ, in de veertiende minuut een strafschop. Heitinga reageerde attent toen Jeroen Zoet een strafschop van Jens Hegeler stopte.

Het duel werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.

Europa League

Vrijdag reist de selectie terug naar Nederland voor de laatste week van de voorbereiding. Volgende week donderdag speelt PSV in de derde kwalificatieronde van de Europa League tegen Sankt Pölten. De Oostenrijkse ploeg, die op 6 juli nog vriendschappelijk met 1-0 verloor van PSV, versloeg vanavond het Bulgaarse Botev Plovdiv (2-0).

WK-gangers Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Santiago Arias beginnen waarschijnlijk op 29 juli weer met trainen. Het eerste Europese duel komt voor hen te vroeg.