NOS VoetbalAangepast

Lampard naar nieuwe club in VS

Middenvelder Frank Lampard vervolgt zijn loopbaan bij de nieuwe Amerikaanse club New York City FC. Begin juni maakte de Engelsman al bekend weg te gaan bij Chelsea. De 36-jarige Lampard gaat in New York onder anderen samenspelen met David Villa, die al eerder de overstap maakte.

In totaal won Lampard dertien prijzen met Chelsea. Hoogtepunt was de Champions League-winst in 2012. Een jaar later werd ook de Europa League gewonnen. In 2005, 2006 en 2010 pakte Lampard met 'The Blues' de landstitel. Voor zijn komst bij Chelsea speelde hij zes seizoenen voor West Ham United.

Nieuw

New York City FC is een nieuwe Amerikaanse voetbalclub met als thuisbasis in New York. Het is opgericht door de Engelse voetbalclub Manchester City en de Amerikaanse honkbalclub New York Yankees.

Vanaf maart 2015 zal het team meedoen aan de Major League Soccer: de hoogste voetbalcompetitie van de Verenigde Staten. Lampard heeft nog geen plan of hij in de tussenliggende periode tijdelijk voor een andere club kiest of individueel zijn conditie op peil houdt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl