NOS SportAangepast

Haase knokt zich naar kwartfinales

Robin Haase heeft met pijn en moeite de kwartfinales van het ATP-toernooi in Gstaad bereikt. De finalist van 2013 was na een rommelige wedstrijd met 6-4, 1-6, 7-5 te sterk voor de Zwitser Henri Laaksonen.

Laaksonen had de beste start door in de openingsfase een 2-0 voorsprong te nemen. De als zevende geplaatste Haase kwam daarna op gang en noteerde een break in de tweede en derde servicegame van zijn 22-jarige opponent, voldoende om de set binnen te halen.

Laaksonen, die van de organisatie een wildcard kreeg, nam vervolgens het heft in handen en liep uit naar 4-0. Het herstel van Haase kwam te laat, waardoor de tweede set snel voorbij was.

Zenuwslopend duel

Het derde bedrijf ontaarde in een zenuwslopend duel. Haase begon weliswaar met serviceverlies, maar herstelde zich sterk (mede dankzij hulp van de netband) door naar 5-3 uit te lopen.

De Hagenaar leverde vervolgens rap zijn service in en miste tot overmaat van ramp ook drie matchpoints op 5-4. Ondanks deze tegenslag bleef Haase op de been en sleepte hij op 6-5 de partij alsnog binnen.

Geit

De Nederlander treft nu in de kwartfinales de Rus Michail Joezjny. De twee stonden vorig jaar in de eindstrijd van het Zwitserse graveltoernooi ook tegenover elkaar. Joezjny won toen in twee sets.

Na de bewuste finale maakte Haase de grap dat hij als tweede prijs een varken of geit verwachtte, voortkomend uit het feit dat Roger Federer vorig jaar van de organisatie een koe als cadeau kreeg. Gstaad was Haase niet vergeten en had voor de wedstrijd van Haase tegen Laaksonen een traktatie in petto.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl