NOS VoetbalAangepast

Suárez tot augustus in wachtkamer

Luis Suárez hoort half augustus of zijn langdurige schorsing blijft staan of dat hij een lichtere straf krijgt. Het internationaal sporttribunaal CAS spreekt zich dan uit over het beroep dat de Uruguayaan heeft aangetekend. Dat melden bronnen rond de in Zwitserland gehuisveste instantie donderdag. Suárez is tot en met 25 oktober geschorst.

Wereldvoetbalbond FIFA legde Suárez een straf van negen interlandwedstrijden schorsing op en een termijn van vier maanden waarbinnen hij geen voetbalactiviteiten mag ontplooien. Aanleiding voor de schorsing is de beet in de nek van de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini tijdens het WK. Suárez, die inmiddels onder contract staat van FC Barcelona, vindt die straf te gortig.

Wel of geen 'Clasico'?

Barcelona nam de omstreden aanvaller, die in het verleden voor FC Groningen en Ajax uitkwam, voor zo'n 80 miljoen euro over van FC Liverpool. De Spaanse club mag Suárez door de schorsing niet presenteren en pas eind oktober opstellen. Tot die tijd mag de aanvaller ook niet meetrainen met de selectie van Barcelona.

Pikant detail is dat in het donderdag gepresenteerde competitieschema van de Primera División de eerste 'Clasico' tussen Real Madrid en Barcelona gespeeld wordt in het weekeinde van 25 en 26 oktober. Handhaaft het CAS de straf dan loopt de schorsing precies die zondag af. Als de wedstrijd op zaterdag wordt gespeeld is Suárez nog niet speelgerechtigd. In Spanje worden exacte speeldata pas kort voor de wedstrijden bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl