NOS NieuwsAangepast

NOS zendt aankomst Eindhoven uit

De NOS zendt vanmiddag de aankomst van de militaire transporttoestellen uit Charkov rechtstreeks uit. In een extra uitzending van 15.45 tot 18.00 uur op Nederland 1 is er aandacht voor de aankomst van de Nederlandse Hercules en de Australische C-17 met daarin zeker 74 kisten met slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.

Het signaal van de trompettist, de minuut stilte en het overbrengen van een deel van de kisten naar de rouwwagens zullen te volgen zijn. Daarna gaat het tv-programma over in een extra nieuwsuitzending. De hele ceremonie op Vliegbasis Eindhoven kan gevolgd worden via nos.nl.

Het nieuwsprogramma op Nederland 1 besteedt onder meer aandacht aan een eventuele bewapende missie naar Oekraïne, waarover het kabinet overlegt. Ook het bezoek van minister Timmermans aan Kiev komt aan de orde.

In tegenstelling tot gisteren is het vertrek van de stoet met rouwwagens van Vliegbasis Eindhoven tot aan de aankomst bij de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum niet rechtstreeks te volgen. Daarvoor is uitgebreid aandacht in de reguliere journaals.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl