NOS SportAangepast

Atlete Fransen stopt door blessures

Meerkampster Remona Fransen heeft noodgedwongen een punt gezet achter haar loopbaan. De afgelopen jaren werd de 28-jarige atlete achtervolgd door blessures. "Ik merk dat mijn lichaam het niet meer aankan. Dat is moeilijk te accepteren", zegt Fransen. In 2011 kende ze haar hoogtepunt met een bronzen medaille op de vijfkamp tijdens de EK indoor in Parijs.

Fransen vond in die tijd aansluiting met de wereldtop, maar door een blessure miste ze de Olympische Spelen van 2012. Daarna werd ze nooit meer helemaal fit. "Ik viel van de ene in de andere blessure, steeds was er weer iets anders. Mijn doel was het halen van de Spelen van 2016. Maar het besef is er nu dat ik mijn grootste droom niet ga bereiken", aldus Fransen.

Fransen: mooie carrière

Het laatste hoogtepunt van de meerkampster was haar vierde plaats bij de EK indoor in Göteborg in 2013. Fransen: "Door de blessures was de voorbereiding slecht, maar de wedstrijd ging wel goed. Dat gaf mij vertrouwen voor het zomerseizoen." Het ging echter opnieuw mis en dat leidde uiteindelijk tot de beslissing om te stoppen. "Ik kijk wel terug op een heel mooie carrière. Ik heb dingen bereikt die ik van tevoren nooit had gedacht."

Fransen, in het verleden al werkzaam als fysiotherapeute, gaat zich nu richten op een studie internationaal sportmanagement. "Ik wil mijn kennis en ervaring uit de topsport gebruiken in het bedrijfsleven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl