Christelijke Sudanese nu in Italië

De Sudanese vrouw die ter dood was veroordeeld omdat ze de islam had afgezworen, is door Italië in veiligheid gebracht. Staatssecretaris Pistelli van Buitenlandse Zaken heeft haar met een regeringsvliegtuig opgepikt in Khartoem. De vrouw is nu met haar man en twee kinderen in Rome.

Meriam Ibrahim kreeg in mei de doodstraf omdat ze weigerde om opnieuw moslima te worden. De vrouw, die is getrouwd met een christen, was op dat moment hoogzwanger. Ze moest naar verluidt bevallen terwijl ze werd geboeid.

De zaak leidde wereldwijd tot verontwaardiging. Mensenrechtenorganisaties vroegen aandacht voor haar situatie. Ook Nederland zette zich voor haar in.

Ambassade

Eind vorige maand werd Ibrahim vrijgelaten. Kort daarna zochten de vrouw en haar gezin toevlucht bij de Amerikaanse ambassade in Khartoem. Daar heeft ze tot vanochtend gezeten. Het is niet duidelijk waarom Italië haar nu opneemt.

De Italiaanse premier Renzi, die samen met zijn vrouw naar het vliegveld was gekomen, spreekt van een feestdag. Hij heeft paus Franciscus over de actie geïnformeerd. Die is volgens Renzi blij en dankbaar dat de Sudanese vrouw nu in veiligheid is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl