Rijkswaterstaat hield hart vast

Rijkswaterstaat roept automobilisten nadrukkelijk op om niet te stoppen langs de snelweg wanneer de stoet met slachtoffers van de vliegramp passeert. Volgens een woordvoerder waren er gisteren af en toe gevaarlijke situaties toen mensen te dicht bij de weg stonden of de snelweg overstaken.

"We hebben ons hart af en toe vastgehouden, maar gelukkig is het goed gegaan", zegt de woordvoerder. Vooral zodra het verkeer weer op gang kwam als de stoet voorbij was, was er volgens hem risico op gevaarlijke situaties.

Twee stromen

Rijkswaterstaat verwacht dat het verkeer zich vandaag, als er opnieuw een stoet met rouwwagens van Eindhoven naar Hilversum rijdt, anders zal gedragen. "We houden rekening met twee verkeersstromen. Gisteren was een dag van nationale rouw en was iedereen begripvol", zegt de woordvoerder. "Vandaag zal er ook een groep mensen zijn die alweer is overgegaan tot de orde van de dag."

Rijkswaterstaat houdt nauw contact met de politie om te bepalen of er extra maatregelen nodig zijn tijdens de route van de stoet. Gedacht wordt aan het verlagen van de maximumsnelheid in de tegenovergestelde rijrichting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl