NOS NieuwsAangepast

In beeld: kranten eensgezind

Nederland rouwde gisteren massaal voor slachtoffers en nabestaanden van vlucht MH17. Ook bij de landelijke kranten spelen de gebeurtenissen van gisteren een grote rol. Bijna allemaal openen ze vandaag met een paginagrote foto van de stoet van rouwwagens. Een rondgang langs de voorpagina's.

De Volkskrant wijdt bijna driekwart van de voorpagina aan een foto van een rouwauto die onder een viaduct doorrijdt onder de kop: "Nederland betoont eer".

Trouw noemt de dag van gisteren "een dag die zich spontaan en respectvol ontvouwt" en toont daarbij ook een foto van de colonne van rouwauto's en rozen die, waarschijnlijk, van een viaduct naar de rouwwagens worden gegooid.

"In goede handen." Zo typeert De Telegraaf de gebeurtenissen van gisteren. Met een paginavullende foto van de stoet van rouwauto's die de Van Oudheusdenkazerne in Hilversum oprijdt.

Metro opent met "Dag van stilte" en kiest voor een foto van een kist die door militairen vanuit het vliegtuig naar een rouwwagen wordt gedragen op vliegbasis Eindhoven.

NRC Next laat, net zoals Trouw, op een paginagrote foto zien van witte rozen die, waarschijnlijk, van een viaduct over de snelweg naar de colonne van rouwauto's worden gegooid. "Zo eer je de doden", schrijft de krant.

Het Financieele Dagblad opent met "Nationaal eerbetoon aan slachtoffers vliegramp MH17". De krant voegt daaraan toe dat "de weg vrij is voor onderzoek naar toedracht en voor berechting van daders".

Het Algemeen Dagblad kiest voor een paginagrote foto van de colonne van rouwwagens met als opschrift: "Samen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl