NOS VoetbalAangepast

Van Gaal begint met zevenklapper

Louis van Gaal is zijn dienstverband bij Manchester United begonnen met een klinkende overwinning. In de Rose Bowl van Pasadena won het elftal van Van Gaal met liefst 7-0 van LA Galaxy. De wedstrijd tegen Galaxy is de eerste uit een serie van vier oefenduels die Manchester United speelt in de Verenigde Staten.

Voor ruim 86.000 toeschouwers scoorden Wayne Rooney, Reece James en Ashley Young allen twee keer. Ook Danny Welbeck, die de score na iets minder dan een kwartier opende, droeg zijn steentje bij aan de voortvarende start van de voormalig bondscoach van Oranje. Drie van de zeven doelpunten vielen in de slotfase.

Debuteren

Van Gaal liet zijn aanwinsten Ander Herrera en Luke Shaw debuteren tijdens zijn eerste wedstrijd op de bank als trainer van Manchester United. Tijdens de tournee door de Verenigde Staten werkt United ook nog oefenduels af met AS Roma, Internazionale en Real Madrid.

Robin van Persie ontbrak nog in de formatie van Van Gaal. De international, die met Oranje in de halve finales van het WK werd uitgeschakeld, kreeg na het WK van de club drie weken vakantie.

Systeem

"Het is geweldig hoe ze vandaag hebben gespeeld. Als je de trainingen zag, mocht je iets verwachten maar niet een 7-0-zege", aldus Van Gaal, die negentig minuten lang met in een offensieve 3-5-2-formatie speelde. "Met zo'n resultaat kweek je vertrouwen. We hebben een nieuw systeem geïntroduceerd en hierop twee keer met elf tegen elf getraind. Dat is niet veel maar de jongens pikken het graag op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl