NOS SportAangepast

Verkerk: Spelen niet in gevaar

Voor Marhinde Verkerk stortte haar wereld even in. Bij een trainingstage in Keulen liep ze gisterochtend een ernstige blessure op. Afgescheurde kruisband, geen WK en heel lang buitenspel. "Maar als ik dan vandaag naar de beelden kijk van die rouwstoet, ja dan relativeer je zoiets toch snel."

Op de nationale dag van de rouw baalt Verkerk natuurlijk alsnog heel erg van haar blessure. Een blessure waarvan ze gisteren eerst nog dacht dat het wel meeviel. "Tijdens een oefengevecht werd er een worp ingezet. Mijn voet was geblokkeerd en ik werd er overheen getrokken. Toen verdraaide ik mijn knie en het voelde alsof mijn knie naast mijn bovenbeen stond. Foute boel dacht ik, maar na een paar minuten kon ik opstaan en dat ging eigenlijk wel goed. In het ziekenhuis viel het toch tegen", zegt Verkerk in NOS Langs de Lijn.

Die tegenvaller was een volledig afgescheurde knieband. Een blessure waar Verkerk een flinke tijd van moet herstellen. "We moeten nu snel kijken waar ik geopereerd kan worden en daarna staat er voor de revalidatie zeker een half jaar", aldus de judoka. Toch blijft ze ook positief. "Ik kijk naar het grote plaatje, de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Die komen niet in gevaar. Ik sta tweede op de wereldranglijst en zal ook zeker wel gaan zakken, maar de eerste veertien plaatsen zich voor de Spelen en zo'n vaart zal het niet lopen."

Verkerk denkt niet dat deze blessure haar later ook nog parten gaat spelen. "Ik geloof niet dat het een zwakke plek wordt. Ik heb hele goede mensen om me heen, dus ik heb alle vertrouwen in een goed herstel. Het is nu gewoon rot dat ik het WK mis. Mijn wereld zag er opeens even anders uit", besluit Verkerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl