NOS VoetbalAangepast

Jallet verruilt PSG voor Lyon

Christophe Jallet verruilt Paris Saint-Germain voor Olympique Lyon. De dertigjarige rechtsback zette woensdag zijn handtekening onder een contract voor drie jaar. Zijn verbintenis bij PSG liep in 2015 af. Hij kost Lyon naar verluidt twee miljoen euro.

PSG haalde tegelijkertijd een vervanger voor Jallet. De 21-jarige Ivoriaanse international Serge Aurier komt voor één seizoen op huurbasis over van Toulouse met een optie tot koop.

Jallet kwam de laatste vijf seizoenen uit voor PSG en veroverde in 2013 en 2014 de landstitel. De vijfvoudig Frans international was in zijn eerste vier seizoenen een vaste basiskracht, maar verloor gedurende het afgelopen jaar zijn basisplaats aan Gregory van der Wiel. Jallet speelde eerder voor Chamois Niort en FC Lorient.

"Ik heb mooie jaren gehad in Parijs, maar ik moest mijn heil elders zoeken om speeltijd te krijgen en mijn plezier te hervinden", zei Jallet op de website van Lyon. "Daarom heb ik deze keuze gemaakt. Lyon is een uitdaging en ik ben blij om aan te sluiten bij deze groep met kwaliteit. Ik ga proberen om mijn bijdrage te leveren aan een fantastisch seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl