NOS NieuwsAangepast

Komende dagen zelfde ceremonie

De stoffelijke overschotten van de slachtoffers van de vliegramp van vlucht MH17 zullen de komende dagen steeds met twee vliegtuigen tegelijkertijd aankomen. De vliegtuigen landen, net als vandaag, rond 16.00 uur op Vliegbasis Eindhoven.

De ceremonie blijft hetzelfde. Na de landing speelt een trompettist de taptoe. De pers wordt dan niet toegelaten, mede uit piëteit met de nabestaanden. Vandaag bevonden de nabestaanden zich op een afgeschermd gedeelte van de vliegbasis, buiten het zicht van de aanwezige journalisten.

De opritten van snelwegen en provinciale wegen worden ook dan weer afgezet voor het vervoer van de slachtoffers. De stoffelijke overschotten worden naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht.

Vanaf de vliegbasis gaat het via de randweg van Eindhoven over de A2 en de A27. Bij Bilthoven gaat de stoet de snelweg af om via de N234 en de N417 naar de kazerne te rijden.

Door het afzetten van de weg zegt de politie een vlotte en waardige doorgang te garanderen. Uiterlijk vrijdag moeten alle lichamen zijn overgebracht van Oekraïne naar Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl