NOS NieuwsAangepast

5,5 miljoen euro voor Estro

De Britse investeerder HIG Capital heeft 5,5 miljoen euro betaald voor de overname van circa 250 vestigingen van het failliete kinderopvangbedrijf Estro. Dat heeft curator Wouter Jongepier bekendgemaakt in het faillissementsverslag.

Estro ging begin juli failliet en maakte onmiddellijk een doorstart in afgeslankte vorm onder de vleugels van HIG. Jongepier was als stille bewindvoerder al vanaf juni betrokken bij het proces.

In zijn verslag is Jongepier kritisch over het biedingsproces. Aanvankelijk had de directie van Estro met HIG maar één potentiële koper benaderd. Die kreeg daardoor lange tijd exclusief de gelegenheid om een bod voor te bereiden. Toen de curator daar achterkwam, overwoog hij even om zijn werkzaamheden te staken.

Bezuinigingen

Uiteindelijk heeft hij toch ingezet om een zo goed mogelijke doorstart te regelen.

Op circa 340 locaties van Estro zaten een paar maanden geleden nog 26.000 kinderen. Er werkten 2600 medewerkers. Estro was in ons land het grootste commerciële kinderopvangbedrijf.

Het bedrijf kwam volgens de Estro-directie in grote problemen "door de aanhoudende economische crisis, baanverlies van ouders en de overheidsbezuinigingen".

Vakbond AbvaKabo was zeer kritisch over de gang van zaken. "Vier jaar geleden is de voorloper van Estro overgenomen voor 400 miljoen euro door buitenlandse investeerders. Waar is dat geld gebleven? Waarom is er niet eerder ingegrepen om een faillissement te voorkomen?", vroeg Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk zich begin deze maand af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl