NOS NieuwsAangepast

Diepe rouw bij ceremonie Charkov

Op het vliegveld van Charkov is een ceremonie aan de gang voor de slachtoffers van de vliegramp van vorige week. Verscheidene hoogwaardigheidsbekleders staan bij de twee transportvliegtuigen waarin de lichamen liggen.

Onder een blauwe hemel zei de Oekraïense vice-premier dat zijn land deelt in het verdriet en dat de schuldigen van deze "terroristische daad" gestraft zullen worden. Ook zei hij dat de slachtoffers voor altijd in zijn gedachten blijven.

Een Australische vertegenwoordiger sprak van een tragedie van ongekende omvang. Hij bracht de condoleances van de Australische regering over aan alle nabestaanden.

Eindhoven

Ongeveer vijftig lichamen worden zometeen met twee vliegtuigen overgebracht naar Eindhoven. De Hercules van de Koninklijke Luchtmacht en de Australische Boeing C-17 landen daar tegen 16.00 uur.

De lichamen worden in Eindhoven opgewacht door onder anderen nabestaanden, premier Rutte, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Na aankomst van de twee vliegtuigen wordt er in het hele land een minuut stilte gehouden.

Uiteindelijk gaan de kisten in colonne naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Daar worden de lichamen geïdentificeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl