Ook Activia betrokken bij Lotto-ploeg

Ook de schaatssters van Team Activia zullen onderdeel gaan uitmaken van de beoogde nieuwe gecombineerde schaats- (BrandLoyalty) en wielerploeg (Belkin) met Lotto als hoofdsponsor. Jac Orie, schaatscoach bij BrandLoyalty én Team Activia, zegt in De Telegraaf dat er ook budget is voor de vrouwenploeg.

Vooralsnog werd Activia niet genoemd in de constructie en werd er enkel gesproken over een samenwerking tussen twee mannenploegen.

"Ik wil per se vrouwen erbij houden, omdat ik geloof dat de totale ploeg dan beter functioneert", aldus Orie, die bij Activia samenwerkt met onder anderen Annette Gerritsen, Diane Valkenburg en Laurine van Riessen. De lopende verbintenis van Activia met het team van Orie loopt in oktober af.

"Laatste details"

Maandag werd duidelijk dat Lotto, ook sportfinancier en partner van sportkoepel NOC*NSF, hoogstwaarschijnlijk de nieuwe hoofdsponsor van wielerploeg Team Belkin en schaatsploeg Team BrandLoyalty wordt. Het is de bedoeling dat beide ploegen dezelfde identiteit en uitstraling gaan krijgen. De ploegen moeten elkaar versterken op organisatorisch en commercieel vlak.

Lotto zal de belangrijkste naamgever worden van het team, waarbij BrandLoyalty blijft fungeren als geldschieter. Richard Plugge, de teammanager van Belkin, meldde begin deze week dat de samenwerking bijna rond is. Volgens hem wordt er gewerkt aan de laatste details.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl