NOS NieuwsAangepast

"Ontslag Greenpeace-man geëist"

Meer dan veertig stafleden en campagneleiders van Greenpeace eisen alsnog het ontslag van programmadirecteur Pascal Husting, meldt de Volkskrant. Husting raakte vorige maand in opspraak omdat bekend werd dat hij voor zijn werk per vliegtuig pendelde tussen Luxemburg en Amsterdam.

De stafleden en campagneleiders hebben volgens de krant een brief geschreven aan Husting en aan Greenpeace-directeur Kumi Naidoo. De laatste moet zich wat de briefschrijvers betreft "op zijn positie beraden". Het tweetal zou de milieuorganisatie ernstige schade hebben toegebracht.

"Volksgericht"

De brief zou ondertekend zijn door vrijwel alle belangrijke Nederlandse campagneleiders en stafleden en is intern in de organisatie verspreid. De handtekening van de Nederlandse directeur Sylvia Borren ontbreekt. Borren noemt de actie van de medewerkers een volksgericht. "Het is mogelijk om hier uit te komen zonder hun vertrek", zegt Borren.

Een maand geleden werd via de Britse krant The Guardian bekend dat Husting wekelijks, en later tweemaandelijks, met het vliegtuig van zijn woonplaats Luxemburg naar Amsterdam reist, waar het hoofdkantoor van Greenpeace staat. Dat zou niet stroken met het no-flightbeleid van Greenpeace.

In reactie zegden honderden Greenpeace-leden hun lidmaatschap op. Husting kondigde al snel aan dat hij voortaan met de trein zou reizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl