NOS VoetbalAangepast

"Ik zet mijn geld op Real Madrid"

Wie heeft de beste aanval?

Alsof het niet de echte voetbalmarkt is, maar slechts een spelletje op de Playstation, zo smijten FC Barcelona en Real Madrid deze zomer met miljoenen in een poging elkaar af te troeven. Barcelona haalde Luis Suárez, die naast Lionel Messi en Neymar moet gaan spelen. Real Madrid contracteerde James Rodríguez om aanvallende impulsen te geven aan het BBC-aanvalstrio: Bale, Benzema en Cristiano Ronaldo. "Ik zet mijn geld op Real Madrid", zegt topscout Piet de Visser.

De Visser verbaast zich allereerst over de enorme bedragen die de Spaanse topclubs ieder jaar weer kunnen betalen. "Ik verwonder me steeds weer. Het gaat economisch niet goed in Spanje en toch die toptransfers. De wereld wordt steeds gekker en gekker. Eerst was een miljoen een absurd bedrag, daarna zou tien miljoen nooit overtroffen worden en nu praten we over honderd miljoen."

Messi doet wat Messi wil

De Visser is vooral benieuwd naar de chemie bij Barcelona. "Neymar heeft zijn eigen stijl, gericht op het individu. Messi doet altijd wat Messi wil en Suárez is ook gericht op zichzelf. Het is vorig jaar al niet helemaal gelukt tussen Messi en Neymar. In het verleden botste het tussen Messi en Zlatan Ibrahimovic. En Suárez is een zelfde type als Zlatan. Ik moet nog maar zien hoe dat gaat lopen bij Barcelona."

Bij Real Madrid verwacht de scout minder problemen. "De spelers van Real hebben op Cristiano Ronaldo na minder vedetteneigingen. Gareth Bale is een goede voetballer en een harde werker, die past zich wel aan. Dat geldt ook voor Benzema. James Rodríguez is meer een aangever en ik denk dat het sterrengedrag bij hem wel mee zal vallen. Hij kan alles, maar heeft wel altijd aanpassingstijd nodig na een transfer", aldus De Visser.

"Ik zet mijn geld daarom op Real Madrid. Ondanks dat ik een grote Messi-fan ben. Barcelona was vorig jaar al wat minder. Ik denk dat de jaren van Madrid zijn aangebroken. Real heeft een uitstekend middenveld met naast Rodríguez ook Toni Kroos en Isco. Bovendien hebben ze in Carlo Ancelotti een slimme, rustige coach", besluit De Visser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl