Rouwadvertenties MH17 in kranten

In de landelijke dagbladen staan vandaag veel rouwadvertenties voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Veel organisaties, bedrijven, instellingen en families wensen de nabestaanden van de slachtoffers sterkte toe.

Het kabinet heeft een paginagrote advertentie geplaatst met als kop 'Geschokt en verdrietig'. Premier Rutte schrijft dat de nabestaanden kunnen rekenen op steun. Alle namen van de 298 slachtoffers staan vermeld.

Ook staat er een rouwadvertentie van de Eerste en Tweede Kamer in de kranten. De Eerste Kamer heeft ook nog een eigen advertentie, voor de omgekomen PvdA-senator Willem Witteveen, zijn vrouw en dochter. Ook de PvdA herdenkt hen in de ochtendbladen.

KLM, Schiphol, ANVR

Veel advertenties zijn voor de gerenommeerde aids-onderzoeker Joep Lange, die samen met zijn vriendin op weg was naar een congres in Australië. Hij wordt door onder meer de organisatie 'STOP AIDS NOW!' en het AMC geroemd om zijn baanbrekende werk voor de behandeling van aids-patiënten.

Ook de KLM, Schiphol en reisorganisatie ANVR herdenken de slachtoffers in advertenties.

Uit één advertentie spreekt woede. De Stadsschouwburg Amsterdam schrijft 'Fuck de raketten!!!' boven een advertentie voor een omgekomen collega.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl