NOS NieuwsAangepast

Foto MH17 toont raketschade

Een foto van een deel van het neergestorte vliegtuig in de Financial Times toont volgens deskundigen aan dat het vliegtuig is neergehaald.

Op de foto is een fragment van de romp van het vliegtuig te zien met een groot gat in het midden en verschillende kleinere gaten en brandplekken eromheen.

Raketaanval

Twee Londense defensiespecialisten en een voormalige militaire piloot van de RAF zeggen in de Financial Times dat een groot deel van de schade overeenkomt met de schade die veroorzaakt wordt door een raketaanval.

Het grote gat in het midden is volgens de experts van binnen naar buiten geslagen doordat de druk in het vliegtuig wegviel toen het werd geraakt op een hoogte van 10 kilometer. De kleinere gaten zijn veroorzaakt door granaatscherven.

Cockpit

Ook zijn de experts het erover eens dat het stuk vliegtuig op de foto komt van de linkerkant van de cockpit van de Boeing 777. Volgens de voormalige RAF-piloot is de raket links voor het vliegtuig ontploft.

Luchtdoelraketten zijn niet ontworpen om een vliegtuig vol te treffen, maar exploderen binnen 20 meter van hun doel. Daarbij verspreiden ze een wolk van gloeiend heet metaal om zoveel mogelijk schade te richten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl