NOS NieuwsAangepast

Kerry in Caïro voor bestand Israël

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is in Caïro aangekomen voor een poging om een eind te maken aan de gevechten tussen Israël en Hamas. Ook VN-chef Ban Ki-moon en de Egyptische president Sisi zijn bij het overleg aanwezig. Beide partijen lijken echter weinig voor beëindiging van het geweld te voelen.

President Obama herhaalde vandaag dat Israël het recht heeft zich te verdedigen tegen raketten van Hamas.

Hij voegde daaraan toe dat de militaire acties van Israël al veel schade hebben aangericht aan de infrastructuur van Hamas en zei dat hij niet wil dat er nog meer burgerslachtoffers vallen. Obama wil daarom dat het tot een staakt-het-vuren komt.

Tunnels

Hamas piekert daar niet over. De organisatie gaf vandaag een verklaring uit waarin staat dat Hamas niet van plan is toe te geven aan de internationale druk om een staakt-het-vuren met Israël te sluiten.

De Israëlische regering zegt door te gaan met de aanvallen tot er een gedemilitariseerde Gazastrook is. De acties moeten het Hamas onmogelijk maken om Israël te beschieten en om er via tunnels binnen te dringen.

Vandaag kwamen zeven Israëlische militairen om bij gevechten met Hamas. Dat brengt het dodental onder Israëlische militairen op 23 in de afgelopen twee weken. Volgens de Palestijnen kwamen zeker 550 Palestijnen om het leven en raakten 3350 gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl