NOS VoetbalAangepast

Kopenhagen wil niet naar Oekraïne

FC Kopenhagen wil niet in Oekraïne voetballen tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk in de derde voorronde van de Champions League. De Denen hebben bij de UEFA een verzoek ingediend om dat duel te verplaatsen. De Deense bond steunt Kopenhagen in dat verzoek, maar de UEFA wil vooralsnog dat de wedstrijd gewoon in Dnjepropetrovsk wordt gespeeld.

De eerste wedstrijd van de dubbele ontmoeting staat voor 29 juli op het programma, maar na de vliegramp met de MH17 voelen de Denen niets voor een trip naar Oekraïne. De voorzitter van de Deense bond DBU, Jesper Møller, staat daar volledig achter.

Møller: "Wij zijn er zeer bezorgd over dat de UEFA een Deens team naar een regio wil sturen, waar bijna geen enkele vliegmaatschappij wil komen. Ons ministerie van Buitenlandse Zaken vindt de situatie er onstabiel en adviseert om er niet naartoe te reizen. Wij zullen er alles aan doen om Kopenhagen te steunen in het verzoek om de wedstrijd te verplaatsen."

Opvallend is dat de UEFA wel besloten heeft dat Russische en Oekraïnse clubs niet tegen elkaar kunnen loten in de derde voorronde van de Champions League door de onrust in Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl